Skapa härlig stil med spröjsade fönster

31 mars 2021 patrick_pettersson

Antingen du bygger ett nytt hus eller renoverar så är det viktigt att du väljer vilken stil du vill ha på ditt hus, din fasad, tak, fönster och dörrar. Genom att exempelvis välja spröjs till fönster kan du få en stil som är både modern och som samtidigt flörtar med den härliga stilen från sekelskiftet. 

Det är ett sätt att skapa liv och tanke, men idag är det inte så besvärligt som det en gång var att ha spröjs. Om du har en spröjs som sitter utanpå fönstren så är det också en smutssamlare som gör att fönstren är svårare att rengöra. Därför har det kommit ett slags spröjs som går att ta av vid varje rengöring.

 

Kassetter med utsmyckning

Dagens teknik med kassetter gör att du inte får in smuts mellan rutorna eller behöver dela dem för att rengöra på alla ytor. Det underlättar mycket för dig, speciellt när du har fönster på din ovanvåning som är svåra att rengöra. 

Genom att utsmycka dina fönster med spröjs får du en allmogekänsla som är oslagbar. Du kan även följa upp spröjsen genom att också välja altandörrar och ytterdörr som även de har spröjs av samma sort. Stilen passar in vilket hus du än har, antingen det är i en modern stil eller en mer gammeldags, och du kan lätt luta dig tillbaka och veta att stilen du valt kommer att fungera i många år framöver.

 

 

Klassisk stil med allmogeromantik

Fönster med spröjs ger gärna ditt hem en klassisk och romantisk stil som minner om allmoge. Men det går alldeles utmärkt att välja fönster med spröjs även till ditt moderna fritidshus med pulpettak. Däremot är det snyggast om du håller spröjsens rutor till en mindre storlek, ifall du väljer hela glasväggar. Det är också vanligast att spröjs målas i en vit färg, eller en svart.

Fler nyheter

14 januari 2024

Fakta om Snö

10 januari 2024

Fakta om klockan