I vinterskogen med rätt mössa från high5shop.se

16 januari 2022 Mikael Barani

editorial

Får man säga att det går att ana börja av våren, någonstans långt därborta?
Antagligen inte. Det är trots allt flera månader kvar tills dess, för att inte tala om att april står där och väntar med sitt nyckfulla väder.
Okej, bättre då att verkligen njuta av vinter – även om det inte är snöig på alla håll – och dra på sig mössan från high5shop.se så att man inte fryser.

I skogen med smäcken

För även om många bokstavligen ryser av tanken på denna årstid har vintern sannerligen sin charm. Att vandra omkring i barrskogarna och kanske höra ljudet från en bäck som har fått nytt liv i plusgraderna – det är verkligen livskvalitet.
Det gäller att hitta de där som oaserna här i livet, de där platserna och stunderna som verkligen får en att knyta an till våra rötter.

För det är lätt att gå vilse i civilisationen. Förr var det städerna som plötsligt blev hela vår värd, idag är det väl snarare mobiltelefoner och andra skärmar som blir vår huvudsakliga källa till att vi känner oss levande.
För jagar vi inte alla ”gilla”-tryckningar och kommentarer som bekräftar att vi finns till.
I varje fall på det digitala planet.

image

I skogen finns inget av det där, om man nu inte pumpar en massa selfies på sig själv.
Tillhör du denna kategori: testa då att ”glömma” mobilen hemma. Det kan garanterat komma att kännas stressande att inte ha tillgång till sin skärm. Det är din kropp som börjar bli sugen på de kickar av dopamin som skärmen ger. 

Har du modet att ”glömma” mobilen hemma upprepade gånger kanske du upptäcker att det finns en hel värld därute som väntar på dig.
Ju mer du vänjer dig av vid skärmens snabba men temporära belöningar ju mer känns det som att en dimma lättar från ditt sinne.
Prova. Kanske har du hela världen att vinna på att göra detta.