Kärleken är inte rationell

04 maj 2020 patrick_pettersson

“När den rätta dyker upp säger hjärtat till… och då får huvudet säga vad det vill!” Denna klassiska sentens kommer från Tzatzikis mamma i filmen “Tzatziki, morsan och polisen”. Med dessa ord kan man tänka sig att Tzatzikis mamma vill säga att det är svårt att rationalisera när det kommer till kärlek. Man kan bli kär i en person, fel person, vid fel tid och på fel plats. Men det är ingenting som vi kan styra över eller kontrollera. Man väljer dessvärre inte vem man ska bli kär i. Hjärtat vill vad hjärtat vill, och när hjärtat vill någonting har huvudet inte längre någon talan. 

 

Två sidor av samma mynt 

Att vara kär är en helt unik känsla i sitt slag. Det kan vara upp över öronen fantastiskt, euforiskt och berusande och det bästa du någonsin får uppleva i livet. Alla som har varit riktigt kära och fått kärleken besvarad kan nog mer eller mindre intyga om den saken. Men lika fantastiskt som kärlek är när den är besvarad lika förkrossande, demolerande och mörk kan kärleken vara den dagen som den tar slut eller inte replikeras på det sätt som man så gärna hade önskat. Kärlek är verkligen två sidor av ett mynt och båda sidorna ger en otrolig livserfarenhet. 

 

Krydda både kärleken och sexlivet 

Kärlek är alltså vad kärlek är, men ett par saker när det gäller kärlek kan man faktiskt till viss del både kontrollera och krydda. En sak man kan utveckla är sexlivet, antingen med sin partner eller med sig själv. För att tala klarspråk åsyftas här alltså att använda sexleksaker. Lovebuddy har ett stort utbud på sexleksaker både för dig själv om du vill experimentera på egen hand i din ensamhet – eller som sagt om du och din partner behöva kasta lite bensin på er kärlekslåga.

Fler nyheter

14 januari 2024

Fakta om Snö

10 januari 2024

Fakta om klockan