Lediga p-platser för ett smidigare bilägande

28 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Många tycker att bilägandet är praktiskt. Man behöver inte anpassa sig efter lokaltrafikens tider och man slipper stå och frysa på en iskall busshållplats under årets kalla månader. Man behöver inte heller kämpa sig fram på cykel i motvind och uppförsbacke, med regnet piskande i ansiktet och känna hur låren långsamt domnar bort. Det är även en stor fördel att kunna lasta bilen full, exempelvis vid storhandling, när man behöver åka till soptippen eller efter ett besök på möbelvaruhuset. Att säkert och smidigt kunna skjutsa både barn och gäster är också en stor fördel. 

Att ha en bil medför dock vissa bekymmer, som man som cyklist eller fotgängare slipper tänka på. Förutom att bilen ska tankas, försäkras och besiktigas ska den ju även parkeras. Att parkera i storstan kan vara en utmaning, men bilen ska ju också parkeras när man är hemma. Att hitta lediga parkeringsplatser i nära anslutning till sitt hem, där bilen kan stå säkert hela natten, kan vara svårt. Då kan det vara en bra idé att hyra en p-plats. 

 

lediga p-platser

 

Att hyra parkering

Att hitta lediga p-platser att hyra kan kännas som en utmaning. Var börjar man leta? På detta problem finns en enkel lösning, då många kommuner och fastighetsbolag har en hemsida där både lediga bostäder och lediga p-platser syns. Där kan man enkelt ansöka om parkering.  

Genom att ha en egen parkering i sitt närområde slipper man köra runt och leta gatuparkering varje gång man kommer hem och man slipper oroa sig för parkeringsböter. Det gör helt enkelt att man kan utnyttja den bekvämlighet som bilen för med sig, utan krångel och oro. När du söker efter ledig p-plats går det att sortera lediga objekt efter område och gata, så att du snabbt får en överblick över vad som är ledigt närmast dig. Att ha en egen parkeringsplats på motsatt sida stan gör ju inte så mycket nytta. 

Fler nyheter

14 januari 2024

Fakta om Snö